Etsitkö elämällesi uutta suuntaa?

Etsitkö elämällesi uutta suuntaa?

Aloita muutos jo tänään, elämäsi saa uuden suunnan, kun niin päätät?

Tuntuuko sinusta että murehdit liikaa pieniä asioita, joita tapahtuu joka hetki elämässäsi?

Etsitkö elämällesi uutta suuntaa?

Aloita muutos jo tänään, elämäsi saa uuden suunnan.

Tuntuuko sinusta että murehdit liikaa pienistä asioista, joita tapahtuu joka hetki elämässäsi?

Unohdatko elää tätä ainoaa hetkeä, joka sinulla on olemassa juuri nyt. Elät menneissä tapahtumissa tai huolehdit mahdollisista tulevista murheista. Ainoa asia johon voit oikeasti vaikuttaa on tässä ja nyt.  

Jo se että luet tämän kirjoituksen, voi olla merkittävä käännekohta elämässäsi. Jos käytät tämän lukemiseen kirjoituksen alussa olevaa Spirtz pikaluku-ohjelmaa , olet jo oppinut yhden uuden asian. Yksikin uusi oikeanlainen ajatus, saattaa muuttaa tulevaisuutesi suunnan.

Elämän suurena tavoitteena pitäisi olla mielenrauha ja kaiken tekemisemme pitäisi edistää onnellista ja tasapainoista elämää, itseämme ja lähimmäisiämme kohtaan.

Pitkän aikavälin selkeät näkemykset ja tavoitteet auttavat pitämään tähtäimen oikeissa asioissa, eivätkä päivittäiset vastoinkäymiset ja niiden yksityiskohdat hävitä meiltä elämämme päämäärää, asioita vain tapahtuu ja ne kuuluvat elämään.

Suuret tavoitteet auttavat keskittymään oleelliseen ja suhtautumaan elämän virtaan luottavaisesti. Erilaisia vastoinkäymisiä ja tapahtumia tulee päivittäin eteemme ja ne pitää ottaa vastaan hyvin valmistautuneena ja jatkaa eteenpäin.

Asioille, jotka ovat jo tapahtuneet et voi enää mitään, ota niistä opiksesi, muuta toimintaasi ja palaa elämään takaisin tässä hetkessä. Tuleville asioille et voi tehdä tässä hetkessä mitään. Voit vain valmistautua niihin parhaasi mukaan.

Ole läsnä tässä hetkessä ja käytä jokainen sekunti hyödyksesi ja nauti niistä ja ajastasi lähimmäistesi kanssa. Älä tuhlaa ainutlaatuisia hetkiäsi asioihin, joille et voi tehdä mitään.

Elämäsi on liian arvokasta ja liian lyhyt tuhlattavaksi. Voit elää vain tätä hetkeä, joten nauti siitä täysillä.

Opi ymmärtämään että ei ole olemassa menneitä hetkiä tai tulevia hetkiä, joihin voit ajatella vaikuttavasi murehtimalla niitä. Menneet ovat menneitä ja tulevat asiat tulevia. Tee tässä hetkessä se mitä voit tulevien hetkien varmistamiseksi tehdä, jotta tavoitteesi toteutuvat.

Laatimalla tavoitteita ja tekemällä toimenpiteistä listoja, joita laitat tärkeysjärjestykseen, voit merkittävästi muuttaa elämäsi sisältöä.

Huolesi vähenevät suorassa suhteessa selkeyden lisääntymiseen.

Opi rakastamaan itseäsi ja lähimmäisiäsi.

Voit kehittää paremman näkökulman omaan elämääsi, ymmärtämään ja hyväksymään, että olet täysipainoinen ja hyvä ihminen . Olet rehellinen, avulias, uskollinen, ystävällinen ja myötätuntoinen ihminen. Opettele rakastamaan itseäsi, rakenna itsekunnioitusta ja ole ylpeä itsestäsi. Sinun ei näitä asioita tarvitse selitellä tai puolustella kenellekään muulle. Usko niihin itse ja käyttäydy minäkuvasi mukaan

Miten huolia voi analysoida

Käytä näitä neljää ohjetta huolien poistamiseksi

Määrittele huolesi selkeästi . Tekemäsi tarkka diagnoosi on jo puolet ratkaisusta. Kirjoita paperille tarkasti mikä on huolesi?

Kysy itseltäsi: Analysoi mikä on pahin mahdollinen lopputulos jos huolesi toteutuu? Mikä olisi pahin mahdollinen lopputulos?

Valmistaudu siihen että pahin mahdollinen lopputulos voi toteutua. Päätä että pystyt elämään tämän vaihtoehdon kanssa, jos se tapahtuisi. Et anna sen nujertaa sinua. Tämän päätöksen jälkeen asia ei enää huolestuta sinua.

Varmista kaikin keinoin että pahin mahdollinen lopputulos ei tapahdu. Ajattele kaikkia luovia ratkaisuja jotka tekemällä voit varmistaa ettei pahin mahdollinen vaihtoehto toteudu. Kirjoita ratkasiut paperille ja laita toimenpiteet tärkeysjärjestykseen. Kun ajattelet ja käsittelet huolesi ja haasteesi paperilla voit ajatella  vapaasti ja positiivisesti muita asioita ja hallita elämääsi huolten asemasta.

Hallitse ajatteluasi

Kontrollin tunne on avain pitkään ja onnelliseen elämään. Mitä enemmän tunnet että hallitset itsestäsi ja elämääsi, sitä enemmän pystyt rakastamaan itseäsi ja sitä onnellisempi olet. Mieti missä määrin ymmärrät että olet itse vastuussa itsestäsi ja ajattelustasi, sitä paremmin hallitset omaa elämääsi. Sinulle kehittyy positiivisen ajattelusi kautta hyvä itsetunto ja itsekunnioitus

Tee päätös että haluat elää pitkän, onnellisen ja tasapainoisen elämän. Kukaan muu ei voi sitä elää puolestasi.

Kun muutat ajattelutapaasi, muutat kaiken mitä teet!

Ihmisen potentiaali on kuin suunnaton valtameri, jolla ei ole purjehdittu, kuin uusi tutkimaton manner. Maailma täynnä mahdollisuuksia, jotka odottavat että ne vapautetaan ja kanavoidaan johonkin hyvään tarkoitukseen.

Menestyksen salaisuudet eivät ole oikeasti salaisuuksia. Ne ovat ajattomia totuuksia ja käytäntöjä, joita elämässään paljon saavuttaneet ovat seuranneet kautta aikojen. Kun opettelet soveltamaan näitä asioita käytäntöön, pääset nauttimaan samoista tuloksista kuin menestyneimmät ihmiset.

On todella vähän sellaisia asioita, joita et voisi saavuttaa, kunhan paneudut niihin täysillä.

Eräs viisas mies kirjoitti kerran: ”Menestys on tavoitteita, ja kaikki muu on selittelyä.”

Tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen suunnittelun taito voi auttaa sinua enemmän suuren menestyksen ja onnellisuuden saavuttamisessa kuin ehkä mikään muu taito, jonka voit oppia.

Ihmiset, joilla on selkeitä, tarkoin määrättyjä ja ylös kirjattuja tavoitteita, saavuttavat enemmän muutamassa kuukaudessa tai vuodessa kuin useimmat saavuttavat koko elinaikanaan.

Onneksi tavoitteiden asettaminen on taito, jonka voit oppia ohjauksen ja harjoituksen kautta. Kun sinulla on tämä taito, tulevaisuudellasi ei ole mitään rajoja.

Brian Tracyn ”Yllä parhaimpaasi” koulutuksessa opit joitakin tärkeimpiä ajatuksia ja käsitteitä kehittymisesi kannalta. Opit, mitä kysymyksiä voit kysyä itseltäsi koko elämäsi ajan pitääksesi itsesi keskittyneenä itsellesi tärkeimpien asioiden saavuttamiseen. Opit kehittämään henkilökohtaisen elämäntehtäväsi toteamuksen, joka saa sinut tuntemaan itsesi erinomaiseksi ja saavuttamaan enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin.

Kehitä toiminnassasi aina niitä 20 prosenttia asioista, jotka edistävät 80 prosenttia tuloksistasi.

Mitä ne ovat?

Kykysi tehdä suunnitelmia, laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja työskennellä sitten määrätietoisesti sinulle kaikkein tärkeimmän asian eteen on avain menestykseen.

Kaikki menestyvät ihmiset ovat kehittäneet kyvyn keskittyä määrätietoisesti yhteen asiaan kerrallaan, siihen kaikkein tärkeimpään, ja jatkaa kunnes he ovat saaneet sen valmiiksi.

On olemassa taitoja, jotka ovat toisarvoisia menestyksen kannalta, ja on olemassa taitoja, jotka ovat keskeisiä.

Kykysi keskittyä arvokkaimpaan tehtävääsi on avain siihen, että saat tehtyä enemmän ja nopeammin. Se on avain merkityksesi ja tehokkuutesi maksimointiin. Keskittymiskyky on ratkaiseva tekijä menestyksen kannalta kaiken sen suhteen, mitä saavutat elämässä.

Kun alat käyttää keskittymisen voimaa kaikilla elämäsi osa-alueilla, hämmästyt siitä, kuinka tehokkaaksi muutut ja kuinka voimakkaaksi ja energiseksi itsesi tunnet.

Koko historian ehkä tärkein löytö ihmisen suorituksiin liittyen sisältyy sanoihin

 ”Sinusta tulee se mitä ajattelet suurimman osan ajasta.”

Aivomme ohjaavat kehomme kemiallisia reaktioita ja ei ole lainkaan samantekevää mitä ajattelet. Keskity positiiviseen ajatteluun ja sitä kautta ratkaisuihin, jotka tukevat arvojasi ja tapaasi toimia.

Ulkoinen maailmasi on suurimmilta osin sisäisen maailmasi heijastus. Tapa, jolla ajattelet ja tunnet sisälläsi, määrittelee asenteesi, odotuksesi, arvomaailmasi sekä käytöksesi.

Avain elämäsi hallintaan on se, että ymmärrät selvästi, miksi ajattelet niin kuin ajattelet ja tunnet niin kuin tunnet. Ymmärryksen mukana tulee taito muutokseen.

Minäkuvasi, eli tapa jolla itseäsi ajattelet, määrää kaiken mitä sanot, teet ja uskot. Kehitä tätä taitoa ja itsetuntemustasi.

Opettele, miten voit ottaa ajatuksesi ja tunteesi järjestelmällisesti ja tarkoituksenmukaisesti hallintaasi, ja kuinka voit alkaa rakentaa itsetuntoasi ja itseluottamustasi sille tasolle, jossa olet tehokkaampi ja onnellisempi kaikessa mitä teet.

Olet ainutlaatuisen ajattelun taitosi ansainnut. Olet arvokas ja ainutlaatuinen ihminen 7 miljardin ihmisen joukossa. Tätä kannattaa vaalia ja huolehtia siitä hyvin.

Sinä olet vastuussa itsestäsi ja ajattelustasi.

Pertti Jalasvirta 03.06.2014

Brian Tracy International